eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

A Fidesz készül a küszöbön álló változásokra

Orbán Viktor szerint Magyarországon a változás a küszöbön áll, amire a Fidesznek fel kell készülnie; A pártelnök ezt a Fidesz választási felkészülésről szóló tanácskozása előtt mondta a Polgárok Házában. Az MSZP úgy véli a Fidesz azért szorgalmazza az előrehozott választást, mert milliárdos adóssága van, ezért minél hamarabb szeretné a kormányváltást.

A távirati iroda beszámolója szerint Orbán Viktor a Polgárok Házában újságírói kérdésre úgy fogalmazott, ha valaki szétnéz az országban, akkor láthatja, hogy a dolgok nem mehetnek így tovább Magyarországon. A változás a küszöbön van, fel kell rá készülnünk. Felelős politikai erő vagyunk. Egy, a választópolgárok bizalmát élvező felelős erőnek az a kötelessége, hogy készen álljon a változásra.

A pártelnök a Fidesz tanácskozásának kezdete előtt közölte: a Fidesznek keddtől, vagy szerda reggeltől meg kell kezdenie a választásokra való felkészülést. A tanácskozáson egyébként áttekintettékk a kisebbségi kormányzásból adódó feladatokat és a következő országgyűlési választásokra való felkészüléssel kapcsolatos teendőket.

Az eseményen részt vettek a Fidesz-KDNP frakciószövetség tagjai, a Fidesz választókerületi elnökei, a Fidesz elnökség tagjai, vezető politikusai, valamint a párt polgármesterei.

Nyakó István, az MSZP szóvivője a távirati irodának úgy reagált: adósságcsapdában van a Fidesz, közel kétmilliárd forint a tartozása, megfogalmazása szerint ezért minél hamarabb szeretne a húsosfazék közelébe kerülni.

A politikus hangsúlyozta: eközben a kormány és az MSZP az ország jelenével és jövőjével foglalkozik, és azon gondolkozik, hogyan lehetne elkerülni az energiaár-robbanás lakosságot sújtó terheit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 5. 20:00
×
×
×
×