eur:
389.08
usd:
361.45
bux:
68090.43
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Incidens nélkül folytatódik a Magyar Gárda elleni per

Megkezdődött a Magyar Gárda feloszlatására indított eljárás második tárgyalása. A Fővárosi Bíróság utcájában 150-200 fős tömeg gyúlt össze. A Markó utca érintett szakaszát a rendőrség kordonokkal zárta le.

Körülbelül 150-200 fős tömeg gyűlt össze a Fővárosi Bíróság épületénél a Markó utcában. Az emberek többsége a Magyar Gárda egyenruháját viseli.

Ma van a Fővárosi Főügyészség által a Magyar Gárda. hagyományőrző és kulturális egyesület megszüntetésére indított polgári peres eljárás második tárgyalási napja.

A Markó utca Fővárosi Bíróság előtti szakaszát a rendőrség kordonokkal zárta el - ezen csak az újságírókat engedik át, és azokat, akiknek tárgyalása van a bíróságon.

Abba a terembe, ahol a Magyar Gárda ügyét tárgyalják csak azok juthatnak be, akik már egy héttel ezelőtt regisztráltak.

Ezekre az intézkedésekre azért volt szükség, mert korábban az első tárgyalási napon a Gárda aktivistái megakadályozták, hogy újságírók és civil jogvédő szervezetek képviselői bemenjenek a tárgyalóterembe.

A kordon külső oldalán békés a hangulat. A szervezet tagjai ügyelnek arra, hogy az összegyűlt emberek ne ácsorogjanak az úttesten - egy gárdista és egy rendőr közösen húzott egy rendőrség feliratú szalagot az út szélére, hogy zavartalan legyen a keresztutca forgalma.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 16:15
×
×
×
×