eur:
385.49
usd:
354.32
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

Zsebből kifizette a milliós bírságot a trükkös csempész - képek

Szálanként rejtett el 25 ezer cigarettát egy csempész az ártándi határőrök elől. A férfi nemcsak alapos volt, de tájékozott is: miután lebukott, helyben, készpénzben kifizette az egymillió forintos bírságot.

Egy román rendszámú autóbusz utasa cipős dobozokba rejtve próbált átcsempészni a határon Ártándnál csaknem 25 ezer szál cigarettát. A több tucatnyi doboz a csomagtér egyik sarkát teljesen kitöltötte, a pénzügyőrök ezért megkérték a tulajdonosát, bontsa ki a dobozokat.

A Vám- és Pénzügyőrség Észak-alföldi Regionális Parancsnokságának szóvivője azt mondta: a csempész első ránézésre őrültnek tűnt, később azonban kiderült, hogy nagyon is felkészült volt.

Tisztában volt ugyanis azzal, hogy tettéért egymillió forintos bírság jár, az összeget pedig helyben, zsebből kifizette - közölte Kupecz József, aki arra is rámutatott: ha a cipős dobozokat csak műszerrel kutatják át, és nem néznek bele, nem találták volna meg a szálanként elrejtett cigarettát.

Elmondta azt is: pénteken 11 millió forint értékben hamis márkajelzésű ruhákat is lefoglaltak Ártándnál, ha az ezzel kapcsolatos jogi procedúra lezárul, ezeket segélyszervezeteknek adja oda a pénzügyőrség.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

A védelmi miniszter és kormányfőhelytettes azt közölte, hogy Robert Fico állapota nagyon komplikált, és a miniszterelnök az életéért harcol.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×