eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Pestszentimre: az önkormányzat kész fizetni a szülők helyett

Egy alapítvány újítja fel és működteti ősztől a pestszentimrei Rákóczi utcai gyermekintézményt. A szülőknek ugyan fizetniük kell a pluszszolgáltatásokat is nyújtó intézménynek, de az önkormányzat további fejlesztési programot tervez, hogy minden gyerek kapjon ellátást.

Várhatóan szeptember 1-jével kezdi meg működését a főváros 18. kerületében található Rákóczi utcai gyermekintézmény, ami kettőtől 7 éves korig várja a gyerekeket. Ferencz István, a kerület alpolgármestere az InfoRádiónak elmondta: az új intézmény különleges szolgáltatásokat is nyújt: sóterápiás szoba, gyógytestnevelés, és logopédus várja a gyerekeket.

Ezekért a pluszszolgáltatásokért azonban havi 30-35 ezer forint körüli összeget kell fizetniük a szülőknek.

A kerület alpolgármestere hozzátette: a helyi önkormányzat intézményfejlesztési programmal kíván megfelelni annak a 2010-ben hatályba lépő törvénynek, miszerint az önkormányzatoknak valamennyi harmadik életévüket betöltött gyereket el kell látniuk. Ennek érdekében több pályázatot is benyújtanak, hogy pénzhez jussanak újabb bölcsődék és óvodák építésére.

Ha még így is marad gyerek, aki a rendszerből kiesik, akkor az önkormányzat a kerületben működő magánóvodákkal kötne megállapodást, és fizetne bizonyos számú gyerek ellátásáért - mondta Ferencz István, aki hozzátette: így akár olyan szülők gyerekei is bekerülhetnének az ilyen intézményekbe, akik egyébként nem engedhetnék meg maguknak ezt az ellátásformát.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 07:20
×
×
×
×