eur:
387.14
usd:
356.17
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Új Tulajdonosi Program: kedvezmény 250 ezer forintig

Az Állami Autópályakezelő Zrt.-t és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által összeállított ingatlan portfoliót kívánja a kormány az Új Tulajdonosi Program keretében tőzsdére vinni 2008 végén és a jövő év elején - mondta Veres János pénzügyminiszter.

A kormány döntése értelmében 250 ezer forintos határig vehetnek igénybe kedvezményeket a kisbefektetők - közölte Veres János.

Veres János azt mondta: a második körbe várhatóan a Szerencsejáték Zrt., a Magyar Posta, valamint a Magyar Villamos Művek kerül be.

A pénzügyminiszter a kedvezmények közé sorolta az árfolyamnyereség adó alóli mentességet, illetve a részvények árfolyamának 10 százalékos befizetése mellett három éves, kamatmentes, részletfizetési lehetőséget - tette hozzá.

Az állam visszavásárlási garanciát vállal másfél éven belül, mégpedig a kibocsátási árfolyamon - fejtette ki Veres János.

A kisbefektetők természetesen 250 ezer forintnál nagyobb összegben is vásárolhatnak részvényeket az program keretében, de kedvezmények nélkül, akárcsak az intézmények - közölte a pénzügyminiszter.

Hanganyag: Molnár Anikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×