eur:
387.07
usd:
355.95
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Fidesz: százmillióba kerül a kisebbségi kormány

A Fidesz szerint, ha a szocialisták kisebbségi kormánya megéri az egy évet, akkor ez mintegy százmillió forint plusz kiadást jelenthet a költségvetésnek - mondta a párt helyettes szóvivője.

Cser-Palkovics András kiemelte: ha a kormány megéri az egy évet, akkor a végkielégítések több mint húszmillió forintba kerülnek, a két új miniszteri és egy új államtitkári poszt költsége meghaladja a 40 millió forintot. Ha ehhez hozzávesszük a ma még pontosan nem ismerhető járulékos kiadásokat is - új kabinetek létrejöttét, új mobiltelefonokat, új autókat, dologi és személyi kiadásokat -, akkor a kiadások nagysága megközelítheti a százmillió forintot - közölte a fideszes politikus.

Ebből az összegből megvalósítható lett volna a szentesi légimentő bázis, ami az emberek érdekeit szolgálta volna - hangsúlyozta az ellenzéki párt helyettes szóvivője. Felvetődik a kérdés, hány emberéletet lehetett volna eddig megmenteni, vagy hányat lehetne megmenteni a jövőben, ha ezt a tervet valósította volna meg a kormány - tette hozzá-

Cser-Palkovics András azt mondta: Gyurcsány Ferenc az emberek akaratát semmibe véve összetákolt egy kormányt, amiben újra megtalálhatók korábbi üzletfelei, és ennek költségei az adófizetőket terhelik.

Budai Bernadett kormányszóvivő reagálásában azt mondta, az új minisztériumok létrejötte nem jár sem létszámbővítéssel, sem többletköltséggel. Az új tárcák ugyanis a felelősségi körök újraosztásával, a jelenleg működő minisztériumok intézményi, illetve költségvetési bázisán jönnek létre - fejtette ki.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×