eur:
387.14
usd:
356.17
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Fidesz: a vállalkozói réteg az elmúlt 18 év legmélyebb válságában van

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferencnek és kormányának nincs hitele a piacon, a vállalkozásfejlesztéssel kapcsolatban nincs koncepciója, és szakértelme sem a probléma megoldására. Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő az InfoRádiónak azt mondta: a szigorú uniós kiírások miatt mélyen a várakozások alatt adtak be pályázatokat a kis-, és középvállalkozások, átlagosan a felkínált pénzforrás 20-30 százalékára érkezett be pályázat.

A jelek szerint a hazai kis- és középvállalkozói réteg az elmúlt 18 év legmélyebb válságában és legkilátástalanabb helyzetében van - Szatmáry Kristóf az InfoRádiónak.

Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta: a Fidesz és a Vállalkozók Pártja azonnali kormányzati intézkedéseket sürget a hazai vállalkozások helyzetének javítása érdekében. Kitért arra, hogy a magyarországi adóelvonások Európában a legmagasabbak között vannak, az adminisztrációs terhek elviselhetetlenek, a hibás kormányzati politika miatt pedig szűkült a belső piac.

Szükség van gazdaságpolitikai irányváltásra - emelte ki Szatmáry Kristóf. Emlékeztetett arra, hogy nemrég jelent meg a Magyar Iparszövetség áprilisban készített felmérése, és több száz hazai vállalkozás megkérdezése után egyértelműen kiderült: szerintük sem jó a helyzet.

A fideszes képviselő azokról a gazdasági versenyképességet érintő pályázatokról is beszélt, amelyeknek a napokban járt le beadási határidejük. Mint mondta, a bonyolult és túl szigorú feltételek miatt olyan kevés jelentkező még nem volt, mint most, hiszen átlagosan a felkínált pénzforrás 20-30 százalékára érkezett be pályázat.

Ez is mutatja, hogy a vállalkozások nem bíznak a kormányban - tette hozzá Szatmáry Kristóf.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×