eur:
387.04
usd:
355.95
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Az egészségügy presztízsének visszaállítását ígéri Székely Tamás

Az egészségügy presztízsének visszaállítását, az ágazat átpolitizáltságának csökkentését, precíz jogszabályalkotást, az ágazatban dolgozóknak kiszámítható életpályamodellt ígért Székely Tamás egészségügyi miniszter.

A tárcavezető elképzelhetőnek tartja, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak a jövőben meglennének azok a jogosítványai, hogy szelektáljon a szolgáltatók között.

Székely Tamás hozzátette: a kormány szerdán nem foglalkozott az egészségbiztosítási törvénnyel, azonban a kormányfő szerint fel kell gyorsítani azt a munkát, ami a jelenlegi biztosítási törvény sorsát eldönti.

A tárcavezető szorosabbra fűzné a beteg- és szakmai szervezetekkel az együttműködést, jobban bevonva őket az egyeztetésbe, csökkentené a szolgáltatók - beleértve a háziorvosokat is - adminisztrációs terheit, javítaná a népegészségügyi programokon belül a prevenciót és szorgalmazza minősített informatikai adatbázisok létrehozását.

Az alapellátásban dolgozók finanszírozásáról szólva közölte: 7,1 milliárd forint többletforrást kapnak többek között azért, mert ellenőrzik a jogviszonyt, vagy azért, meg az adott orvos több szakvizsgával rendelkezik. Ezenkívül az úgynevezett fix díjak is módosulnak attól függően, hogy egy orvos hány helyen rendel és mennyien tartoznak a praxisához.

A finanszírozási kormányrendeletet a következő kormányülésen terjeszti a kabinet elé Székely Tamás egészségügyi miniszter.

Pesti Imre, a Fidesz szakpolitikusa szerint Székely Tamás nyilatkozata is bebizonyította, hogy "a Gyurcsány-kormány hazudott a népszavazási kampányban; alaptalanul riogatták a háziorvosokat, hogy nincs pénz a háziorvosi rendszer biztonságos működtetésére".

A magyar emberek és az orvostársadalom összefogásának meglett az eredménye: az emberek megszabadultak a felesleges és értelmetlen sarcoktól, a háziorvosok pedig visszakapták, amit elvettek tőlük - tette hozzá az ellenzéki képviselő.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×