eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A sajtó is részt vett a kormányülésen

A kisebbségi kormány első ülésén Gyurcsány Ferenc a kormánytagok személyes politikai felelősség- és szerepvállalását kérte. A kormányülés első része a sajtó számára is nyilvános volt. A kormányfő szerint nyugodtabb időszak következik az egészségügy, a közlekedés és a felsőoktatás területén, továbbá a szociális rendszer kérdéseiben.

Gyurcsány Ferenc a kormánytagok személyes politikai felelősség- és szerepvállalását kérte, hogy 2010-ig az ország többségének megelégedésére tudják végrehajtani a Munka, tudás, tulajdon programot. A miniszterelnök erről szerdán, a kisebbségi kormányzás kezdete utáni első kormányülés elején beszélt, amely a sajtó számára is nyilvános volt.

A miniszterelnök hangsúlyozta: azt szeretné, ha átalakított kormánya a partnerség és a párbeszéd kormánya lenne. Mint mondta, a kormány akkor lehet sikeres, ha céljai a másokkal való együttműködésben fogalmazódnak meg, programjai mögött pedig támogatottság van.

Gyurcsány Ferenc azt várja, hogy nyugodtabb és kiszámíthatóbb időszak következik az egészségügy, a közlekedés, a felsőoktatás területén és a szociális rendszer kérdéseiben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ez lett idén a világ tíz legokosabb városa

Ez lett idén a világ tíz legokosabb városa

Az okos város kifejezést egyre gyakrabban használják világszerte, ami többek között arra utal, hogy egy adott település milyen innovatív stratégiákkal próbálja megtartani a népességét, hogyan tud vonzó lenni a befektetők számára, és mit tesz a fenntartható városfejlesztés érdekében. Ennek mindennapi megjelenési formái gyakran a döntéstámogató digitális technológiák alkalmazásában jelennek meg. Hogy mely világvárosok teljesítenek ebben a legjobban, azt az áprilisban közzétett 2024 Smart City Index ranglista alapján néztük meg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×