eur:
389.65
usd:
363.34
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Horváth Csaba: A kormánykoalíció felbomlása nem vezet a fővárosi koalíció felbomlásához

A fővárosi önkormányzatra nincs hatással a koalíció felbomlása - mondta Horváth Csaba MSZP-s főpolgármester-helyettes. Hozzátette: a kellő odafigyeléssel elkerülhetőek lesznek a szakmai konfliktusok.

Nagyobb odafigyelést és empátiát kell tanúsítani egymás iránt, de önmagában a kormánykoalíció felbomlása nem vezet a fővárosi koalíció felbomlásához - közölte az InfoRádióval Horváth Csaba MSZP-s főpolgármester-helyettes.

A szocialista politikus kifejtette: annyi összefüggés lehet, hogy ezentúl nagyobb odafigyelésre van szükség mindkét fél részéről ahhoz, hogy ne alakuljon ki hasonló politikai nézeteltérés, ami máshogy már nem kezelhető, csak a szakítással.

Horváth Csaba kiemelte: lehetnek rossz szájízek bizonyos napi események kapcsán, ám nincs olyan szándék a volt koalíciós partnerek részéről, hogy elvetnék az eddig közösen képviselt stratégiai kérdéseket.

Az MSZP-s főpolgármester-helyettes hangsúlyozta ugyanakkor, hogy szűkíteni kell majd a reformpalettát, mert nem volt szükséges, hogy sok elem ilyen gyorsan elkezdődjön.

Az elkövetkezendő hetekben meg kell határozni azokat a szűkebb programokat, amelyekben egyetértenek továbbra is, és amire alapozva meg lehet erősíteni az együttműködést - tette hozzá.

Horváth Csaba kiemelte: szeptemberig biztosan nem lesz változás a bizottsági helyekben és a posztokon sem a főváros vezetésében.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×