INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Hosszú sorok és tumultus Ferihegyen

InfoRádió / MTI
Hosszú sorok, tumultus, és nagyobb poggyászforgalom - ez jellemezte Ferihegyet vasárnap és hétfőn délelőtt, miután a reptér immár a schengeni rendszer része. A Malév szóvivője közölte: az utasok többsége értesült a változásokról.

Vasárnap délelőtt nyugodtan és jól haladt a becsekkolás folyamata, délután viszont hosszú sorok alakultak ki a Ferihegy 2A terminálon, várakozni kellett az utasoknak - mondta a Malév szóvivője az InfoRádiónak, miután a Ferihegyi repülőtéren is életbe lépett a schengeni rendszer.

Németh Krisztina kiemelte: 50 százalékkal nagyobb csomagforgalommal kellett megküzdeni, ezeknek a kezelése és szállítása is időigényes volt.

A Budapest Airport, valamint a Malév és a többi légitársaság is tájékoztatta az utasokat az elmúlt egy hétben a változásokról - közölte a szóvivő.

A Malév szóvivője kiemelte: egy-két napon belül összegzik a tapasztalatokat, és megvizsgálják, min lehet változtatni.

Vasárnap léptek érvénybe az új határőrizeti szabályok a schengeni rendszerhez tavaly csatlakozott országok repülőterein, így Ferihegyen is megszűnt a határellenőrzés az övezeten belül közlekedő utasok számára.

Az új határőrizeti szabályok alkalmazása nem érinti a poggyász- és utasbiztonsági vizsgálatokat, amelyek a légi közlekedés biztonságát szolgálják.

Az útlevélellenőrző pultokat hamarosan lebontják, hogy nagyobb hely álljon rendelkezésre az utasbiztonsági ellenőrzések számára. A nem schengeni utasok esetében megmarad a szigorú útiokmány-ellenőrzés.

Hanganyag: Gál Ildikó

Kapcsolódó hang

Szollár Domokos, a Budapest Airport Zrt. szóvivõje
 


Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk