eur:
392.85
usd:
366.2
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Hosszú sorok és tumultus Ferihegyen

Hosszú sorok, tumultus, és nagyobb poggyászforgalom - ez jellemezte Ferihegyet vasárnap és hétfőn délelőtt, miután a reptér immár a schengeni rendszer része. A Malév szóvivője közölte: az utasok többsége értesült a változásokról.

Vasárnap délelőtt nyugodtan és jól haladt a becsekkolás folyamata, délután viszont hosszú sorok alakultak ki a Ferihegy 2A terminálon, várakozni kellett az utasoknak - mondta a Malév szóvivője az InfoRádiónak, miután a Ferihegyi repülőtéren is életbe lépett a schengeni rendszer.

Németh Krisztina kiemelte: 50 százalékkal nagyobb csomagforgalommal kellett megküzdeni, ezeknek a kezelése és szállítása is időigényes volt.

A Budapest Airport, valamint a Malév és a többi légitársaság is tájékoztatta az utasokat az elmúlt egy hétben a változásokról - közölte a szóvivő.

A Malév szóvivője kiemelte: egy-két napon belül összegzik a tapasztalatokat, és megvizsgálják, min lehet változtatni.

Vasárnap léptek érvénybe az új határőrizeti szabályok a schengeni rendszerhez tavaly csatlakozott országok repülőterein, így Ferihegyen is megszűnt a határellenőrzés az övezeten belül közlekedő utasok számára.

Az új határőrizeti szabályok alkalmazása nem érinti a poggyász- és utasbiztonsági vizsgálatokat, amelyek a légi közlekedés biztonságát szolgálják.

Az útlevélellenőrző pultokat hamarosan lebontják, hogy nagyobb hely álljon rendelkezésre az utasbiztonsági ellenőrzések számára. A nem schengeni utasok esetében megmarad a szigorú útiokmány-ellenőrzés.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×