INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Már hétfőn felmentheti Horváth Ágnest a kormányfő

Infostart / InfoRádió
Az MR1-Kossuth Rádió értesülése szerint Gyurcsány Ferenc hétfő reggelre magához kérette Horváth Ágnes egészségügyi minisztert. A közszolgálati adó több forrásból is úgy tudja, hogy ekkor közli a kormányfő Horváth Ágnessel a felmentését.

Gulyás József, az SZDSZ országos tanácsának elnöke a Kossuth Rádióban arról beszélt, hogy idő előtti pártja koalícióból való kilépéséről beszélni. A politikus azt mondta, hogy az SZDSZ nem gondolkozik a koalícióból való kilépésen, de előállítható olyan helyzet is.

Hozzátette: nem volt szerencsés Gyurcsány Ferenctől, hogy egyeztetés nélkül akarja meneszteni Horváth Ágnest. Gulyás József szerint Horváth Ágnes ugyanolyan szimbolikus alakja a reformnak, mint maga a miniszterelnök.

"Szerintünk nem előállított helyzetekre, hanem érdemi egyeztetésre van szükség a folytatást illetően. A kormányzati ciklus felénél járunk, értékelni kívánatos, hogy mi az, amit a kormányprogrammal összhangban végrehajtottunk, és mi az, amit szintén a kormányprogrammal a közösen elfogadott egyeztetéseink alapján végre tudunk, végre kívánunk hajtani" - tette hozzá a közszolgálati rádiónak adott interjúban az SZDSZ országos tanácsának elnöke.

Arról is beszélt, hogy az SZDSZ nem üzen hadat. Gulyás József azt is idő előtt kérdésnek tartja, hogy egy kisebbségi kormányt támogatna-e kívülről a liberális párt. A politikus ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a frakciót nem lehet leszalámizni.

Az SZDSZ ügyvivői testülete hétfőn ülésezik.

A címlapról ajánljuk