eur:
394.08
usd:
365.23
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Orbán új egyezségeket keres - elfogadták a programot

Új egyezségekre van szükség ahhoz, hogy a népszavazáson megmutatkozó új többség egy kormányzati munka hátteréül szolgálhasson, ezek kiindulópontja pedig a Fidesz Erős Magyarország programja lesz - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a 20. születésnapját ünneplő párt országos választmányának ülésén.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a szombaton 20 éves párt országos választmányi ülésén kijelentette: egy évvel ezelőtt mondta a Fidesz először, hogy a kormánnyal szemben új többség jött létre, amely azóta a népszavazáson meg is mutatta magát a 3 millió 300 ezer ember igen szavazatában.

"Ha az új többséget egy Magyarország bajait orvosló kormányzat mögötti nagy erővé akarjuk növelni, vagy akárcsak meg akarjuk tartani, az új többség új egyezségeket is kell, hogy kössön. Új egyezségekre van szükség, hogy az új többség fennmaradjon, és egy tényleges kormányzati munka társadalmi háttereként működhessen" - mondta a pártelnök, aki szerint az új egyezségek kiindulópontja a Fidesz tavaly bemutatott Erős Magyarország programja lesz.

A pártelnök szerint a munkából élő emberek jövője érdekében meg kell egyezni a bérek vásárlóértékének növelésében, valamint egyezségre kell jutni a fiatalok és a nyugdíjasok jövőjéről, a családok támogatásáról és a magyar termőföld magyar kézben tartásáról. Hozzátette: meg kell egyezni a fővárosiakkal is, mert Budapestnek méltó vezetésre van szüksége.

Elfogadták a programot

Szijjártó Péter, a párt szóvivője közölte: a Fidesz országos választmánya délutáni ülésén elfogadta az Erős Magyarország programot.

Orbán Viktor a tavaly bemutatott programról azt mondta: a dokumentum abban különbözik az összes többi párt programjától, hogy a versenyképességet nem állítja szembe a szociális biztonsággal.

A Fidesz programja piacbarát és versenybarát, de ahol nincs helye a piacnak - az egészségügyben, az oktatásban, a közigazgatásban, és a közbiztonságban - ott a versenynek sincs helye - tette hozzá.

Régi emlékek

A rendezvényen Navracsics Tibor reagált Gyurcsány Ferenc, az MSZP országos pártértekezletén tett javaslatára, amely szerint új egészségügyi minisztert kellene jelölni Horváth Ágnes helyére.

A Fidesz frakcióvezetője szerint Gyurcsány Ferenc minden személyi áldozatot kész meghozni, hogy biztosítsa saját túlélését. A fideszes politikus az MSZP mostani pártértekezletét az MSZMP 1988-as pártértekezletével állította párhuzamba. Mint mondta, hasonló a retorika, hasonlóak a fordulatok, sok esetben pedig még a szereplők is ugyanazok, pedig azóta már 20 év telt el.

{{keretes_cim}}

Az ellenzéki párt választmánya elítélte a kínai kommunista rezsim tibeti megtorló akcióit, és követelte azok azonnalibeszüntetését.

A Fidesz választmánya hangsúlyozza: meg kell teremteni a gyülekezési, egyesülési, a vallási, szólás és sajtószabadságot, valamint kisebbségi jogokat kell biztosítani a tibeti népnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×