eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

SZDSZ-küldöttgyűlés: "Adminisztrációs hiba történt"

Az SZDSZ szerint adminisztrációs hiba folytán, a tavaly márciusi tisztújító küldöttgyűlésen az elnökválasztás és ügyvivőválasztás listái összekeveredhettek a bíróságra való benyújtás előtt, de ez az elnökválasztást nem érinti - erről a liberális párt péntek este tájékoztatta az MTI-t.

Az Index pénteken azt közölte, hogy az SZDSZ elnökválasztó küldöttgyűlésén kevesebben regisztráltak, mint ahány szavazatot leadtak az elnökjelöltekre. Ez a közlés nem felel meg a valóságnak - áll a párt MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írták, a Fővárosi Bíróságon elérhető küldöttlisták közül az egyik megyei lista tanúsága szerint azt nem az elnökválasztáshoz, hanem az időben később lefolytatott ügyvivő választáshoz vették fel. Míg az elnökválasztás első fordulójában 758 regisztrált küldött, a második fordulóban 749 regisztrált küldött jelent meg, addig az ügyvivő-választáson már ennél kevesebben szavaztak.

A különbség oka az egyes szavazásokon való részvétel csökkenéséből adódik. Adminisztrációs hiba, hogy az elnökválasztás és ügyvivőválasztás listái összekeveredhettek a bíróságra benyújtás előtt.

Ez az adminisztrációs hiba nem a mandátumigazolást és az elnökválasztást, hanem a benyújtást érinti - hangsúlyozták.

A regisztráció és adminisztráció szigorítása és a kialakult helyzet tisztázása miatt az SZDSZ ügyvivő testülete egyhangú határozattal rendkívüli küldöttgyűlés összehívását kérte az április 5-én ülésező Országos Tanácstól - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×