INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

SZDSZ-küldöttgyűlés: "Adminisztrációs hiba történt"

InfoRádió / MTI
Az SZDSZ szerint adminisztrációs hiba folytán, a tavaly márciusi tisztújító küldöttgyűlésen az elnökválasztás és ügyvivőválasztás listái összekeveredhettek a bíróságra való benyújtás előtt, de ez az elnökválasztást nem érinti - erről a liberális párt péntek este tájékoztatta az MTI-t.

Az Index pénteken azt közölte, hogy az SZDSZ elnökválasztó küldöttgyűlésén kevesebben regisztráltak, mint ahány szavazatot leadtak az elnökjelöltekre. Ez a közlés nem felel meg a valóságnak - áll a párt MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írták, a Fővárosi Bíróságon elérhető küldöttlisták közül az egyik megyei lista tanúsága szerint azt nem az elnökválasztáshoz, hanem az időben később lefolytatott ügyvivő választáshoz vették fel. Míg az elnökválasztás első fordulójában 758 regisztrált küldött, a második fordulóban 749 regisztrált küldött jelent meg, addig az ügyvivő-választáson már ennél kevesebben szavaztak.

A különbség oka az egyes szavazásokon való részvétel csökkenéséből adódik. Adminisztrációs hiba, hogy az elnökválasztás és ügyvivőválasztás listái összekeveredhettek a bíróságra benyújtás előtt.

Ez az adminisztrációs hiba nem a mandátumigazolást és az elnökválasztást, hanem a benyújtást érinti - hangsúlyozták.

A regisztráció és adminisztráció szigorítása és a kialakult helyzet tisztázása miatt az SZDSZ ügyvivő testülete egyhangú határozattal rendkívüli küldöttgyűlés összehívását kérte az április 5-én ülésező Országos Tanácstól - áll a közleményben.

A címlapról ajánljuk