eur:
393.5
usd:
364.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Magánpénztárat vezet több elbocsátott kórházigazgató

A HVG információi szerint a megyei kórházakból távozó igazgatók és az egészségügyi tárcához közel álló személyek is vannak a napokban megalakult egészségpénztárak vezetői között. A 22 egészségbiztosítási pénztár a kormány által tervezett új egészségbiztosítási rendszerben láthatná el feladatait.

A HVG írása szerint az új pénztárfőnökök közül öten vezettek hosszabb-rövidebb ideig kórházat, hárman kórházi orvosként dolgoztak, és vannak olyanok, akik valamilyen úton-módon az egészségügyi kormányzattal ápolnak jó viszonyt.

Ez utóbbira példa, hogy a Fejér megyei pénztár élére Müller Katalin került, aki Matejka Zsuzsannával, az egészségügyi miniszter kabinetfőnökével és Somody Imre egészségügyi és gyógyszeripari vállalkozóval együtt társtulajdonos egy kft.-ben. Bondár Éva, az egészségügyi tárca volt osztályvezetője a Buda és Környéke pénztárat vezetheti a jövőben. John Anna is a minisztérium alkalmazásában állt főosztályvezetőként, mostantól az Észak-Pest és Környéke egészségpénztár irányításáért felel.

A HVG ír arról is, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei pénztár élére az a Pintérné Gönczi Ágnes került, aki ellen tavaly névtelen feljelentés alapján indított eljárást a fideszes többségű megyei közgyűlés, majd végül formálisan közös megegyezéssel távozott a Jósa András Kórház éléről.

A szolnoki Hetényi Géza Kórház ugyancsak tavaly hirtelen menesztett főigazgatóját, Baksai István Györgyöt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei pénztár vezetésével bízták meg. A viharsarki pénztár igazgatói székébe Békéscsaba 2005-ben nyugalmazott jegyzője ült, akinek a neve főleg az utódlása körül kialakult politikai perpatvar során vált ismertté.

Számos új vezető van egyébként, aki kipróbálta már magát a magánegészségügyben, így például a borsodi pénztárvezér Katona Zoltán.

A vezérigazgatókat két évre, 2010. március 11-éig nevezte ki Veres János pénzügyminiszter.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×