INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Magánpénztárat vezet több elbocsátott kórházigazgató

Infostart / InfoRádió
A HVG információi szerint a megyei kórházakból távozó igazgatók és az egészségügyi tárcához közel álló személyek is vannak a napokban megalakult egészségpénztárak vezetői között. A 22 egészségbiztosítási pénztár a kormány által tervezett új egészségbiztosítási rendszerben láthatná el feladatait.

A HVG írása szerint az új pénztárfőnökök közül öten vezettek hosszabb-rövidebb ideig kórházat, hárman kórházi orvosként dolgoztak, és vannak olyanok, akik valamilyen úton-módon az egészségügyi kormányzattal ápolnak jó viszonyt.

Ez utóbbira példa, hogy a Fejér megyei pénztár élére Müller Katalin került, aki Matejka Zsuzsannával, az egészségügyi miniszter kabinetfőnökével és Somody Imre egészségügyi és gyógyszeripari vállalkozóval együtt társtulajdonos egy kft.-ben. Bondár Éva, az egészségügyi tárca volt osztályvezetője a Buda és Környéke pénztárat vezetheti a jövőben. John Anna is a minisztérium alkalmazásában állt főosztályvezetőként, mostantól az Észak-Pest és Környéke egészségpénztár irányításáért felel.

A HVG ír arról is, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei pénztár élére az a Pintérné Gönczi Ágnes került, aki ellen tavaly névtelen feljelentés alapján indított eljárást a fideszes többségű megyei közgyűlés, majd végül formálisan közös megegyezéssel távozott a Jósa András Kórház éléről.

A szolnoki Hetényi Géza Kórház ugyancsak tavaly hirtelen menesztett főigazgatóját, Baksai István Györgyöt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei pénztár vezetésével bízták meg. A viharsarki pénztár igazgatói székébe Békéscsaba 2005-ben nyugalmazott jegyzője ült, akinek a neve főleg az utódlása körül kialakult politikai perpatvar során vált ismertté.

Számos új vezető van egyébként, aki kipróbálta már magát a magánegészségügyben, így például a borsodi pénztárvezér Katona Zoltán.

A vezérigazgatókat két évre, 2010. március 11-éig nevezte ki Veres János pénzügyminiszter.


A címlapról ajánljuk