eur:
394.08
usd:
369.86
bux:
65754.43
2024. április 23. kedd Béla

Horn hiteltelennek tartja a kormányt

A szabad demokrata Horn Gábor szerint se a kormánypártoknak, se a kormánytagoknak, se a miniszterelnöknek nincs elég hitele.

A koalíciós egyeztetésért felelős államtitkár a Magyar Televízió reggeli műsorában azt mondta: ezt vissza kell szerezni, mégpedig úgy, hogy - akár népszavazáson keresztül - végigviszik a megkezdett reformokat.

A liberális politikus hangsúlyozta: a koalícióban egyeztetni kell és nem fenyegetni. Horn Gábor hozzátette: nem tartja időszerűnek a koalíciós szerződés újratárgyalását, ehelyett inkább a teendőkkel kellene foglalkozni.

Az államtitkár a szocialista Mesterházy Attila véleményére reagált; az MSZP harmadik hullám platformjának vezetője szerdán arra kérte Gyurcsány Ferenc pártelnököt, hogy az SZDSZ tisztújítása után haladéktalanul kezdeményezze a koalíciós szerződés újratárgyalását.
Gyurcsány Ferenc csütörtökön kitérő választ adott a felvetésre, és azt mondta: most nyugalomra van szükség a jobb egészségügy és oktatás megteremtéséhez, hiszen az embereket nem a koalíciós szerződés újratárgyalása érdekli.

Korábban Szili Katalin, az Országgyűlés szocialista elnöke úgy nyilatkozott: pártjának meg kellene vitatnia Mesterházy Attila javaslatát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×