eur:
394.62
usd:
365.22
bux:
65482.75
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Gyurcsány nyugat-európai életszínvonalat ígér

Az Európai Bizottság regionális fejlesztési biztosa elismerően szólt arról, hogy Magyarország igyekszik kiegyenlíteni a központi régió és az ország fejletlenebb régiói közötti fejlettségi különbségeket. Danuta Hübner kétnapos látogatása során önkormányzati és üzleti vezetőkkel is találkozik.

Eddig több mint háromezer milliárd forintról döntöttek a második Nemzeti Fejlesztési Terv keretében - mondta a miniszterelnök az Európai Bizottság regionális politikáért felelős biztosával való találkozóját követően. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ezt a pénzt ki is fizették.

Gyurcsány Ferenc közölte: a magyar polgárok számára az uniós tagság azt a lehetőséget jelenti, hogy előbb-utóbb úgy élhetnek majd, mint a spanyol, német vagy olasz uniós polgárok; ezt a folyamatot segíti az Európai Unió fejlesztési politikája.

A kormányfő szerint az EU versenyképességét és az egyes régiók közötti fejlettségi különbségek csökkentését nem szabad szembeállítani egymással, a versenyképesség és a kohézió ugyanis egymást támogató kategóriák. Hozzátette: Magyarország támogatja, hogy 2013 után rugalmasabb szabályozású, de erőteljesebb kohéziós politikát folytasson az unió.

Az Európai Bizottság regionális politikáért felelős biztosa kétnapos magyarországi látogatása során több önkormányzati, üzleti és egyetemi vezetővel találkozik.

"Örömmel látjuk azt a folyamatot, amelynek keretében Magyarország igyekszik kiegyenlíteni azt a fejlettségi különbséget, amely a központi régió és az ország fejletlenebb régiói között húzódik. Ráadásul ez a folyamat nemcsak átfogó nagy projektek, hanem speciális programok segítségével zajlik" - jelentette ki Danuta Hübner.

A biztos délután Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszterrel megnyitotta az ország első Új Magyarország Pont ügyfélszolgálati irodáját Tiszavasváriban. Az irodáktól a következő egy évben 60 ezer ügyfélszolgálati találkozó lebonyolítását várják, amelyek eredményeként 9-10 ezer jó színvonalú fejlesztési projekt kidolgozását remélik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×