INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Wéber: Orbán átlépett saját árnyékán

Infostart / InfoRádió
Wéber Attila szociológus szerint a Fidesz népszavazási győzelme annak köszönhető, hogy a pártot vezető Orbán Viktornak most sikerült átlépnie saját árnyékát. A szakértő erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt.

Az elmúlt fél évben látott orbáni politika, amelybe beletartozik a romániai európai parlamenti választás kampánya is, egyik legfontosabb eleme az, hogy a Fidesz elnökének sikerült átlépnie a saját árnyékát - mondta a szociológus.

Erre majdnem egy évtizedet kellett várni. 1997-ben tapasztalhattuk azt a típusú politizálást, amely most Orbán Viktor folytatott - tette hozzá.

Wéber Attila szerint a Fidesz vezetőjének sikerült horizontálisan és mélységében elfoglalnia a párt centrumpozícióját, és ebben nagyon jó mellékszereplők segítették.

Tanultak a 2004-es népszavazási kudarcból. Gyurcsányt saját fegyverével, a szociális kártyával verték meg - jelentette ki a szakértő.

Sikerült egy lélektani határt átlépnie a Fidesznek azzal, hogy meg tudta szólítani az MSZP stratégiai szavazóinak egy jelentős részét is - mondta Wéber Attila.

Nagy kérdés, hogy nem jött-e nagyon korán ez a győzelem. Nagy kérdés, hogy mi lesz az őszi népszavazással, ha lesz, marad-e ez a lendület - közölte a szociológus.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk