eur:
392.53
usd:
366.02
bux:
66729.37
2024. április 25. csütörtök Márk

Stumpf: az antiviktoriánus érzelmeket felülírhatják a tapasztalatok

A Századvég Alapítvány elnöke szerint a vasárnapi népszavazás Orbán Viktor Fidesz-elnök pozíciójának további erősödését hozta. Stumpf István politológus erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt.

Táborokon átnyúló népszavazásról beszélhetünk. Ilyen értelemben a Fidesz és Orbán Viktor kampánystratégiáját is mutatja a választás - mondta Stumpf István.

A politológus úgy vélekedett, hogy a népszavazás mint intézmény rehabilitását nem szabad túlbecsülni, igen körültekintően kell hosszú távra szabályozni ahhoz, hogy megfelelően betöltse szerepét.

Stumpf István megerősítette, hogy a népszavazási szabályokat át kell tekinteni ismét, mert számos ellentmondás van az intézmény körül.

A népszavazás nagyon fontos demokratikus intézmény, de számos dolgot újra kell gondolni vele kapcsolatban - tette hozzá.

Ami a referendum politikai következményeit illeti: a népszavazás megerősítette Orbán Viktor pozícióját, illetve azt bizonyította egyértelműen, hogy az antiviktoriánus, Orbán-ellenes érzelmeket a szociális, hétköznapi tapasztalatok felülírhatják - mondta a Századvég Alapítvány elnöke.

Nem lehet a baloldal szavazóbázisát vég nélkül riogatni azzal, hogy Orbán Viktor visszajön - jelentette ki a politológus.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 13:18
×
×
×
×