INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Közúti ellenőrzés: két napig fókuszban a teherautók

Infostart / InfoRádió
Keddtől fokozott közúti ellenőrzést tart a rendőrség. A hétnapos akció során elsősorban a tehergépjárművekre összpontosítanak majd - tájékoztatta az InfoRádiót az ORFK közlekedésrendészeti osztályának munkatársa.

Hétfőn kezdődött és egy héten át tart az a közúti ellenőrzési akció, amelyet az egész Európai Unióban megtartanak. Magyarországon kedden és szerdán kell fokozott rendőri jelenlétre számítani az utak mentén - mondta az InfoRádiónak az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársa.

Ruszó László közölte: az akció célja elsősorban a tehergépjárművek és azok sofőreinek ellenőrzése.

A rendőrök vizsgálják majd a menetíró készülékkel (tachográf) kapcsolatos szabályszegéseket, valamint a vezetési és pihenőidő szabályainak betartását is - tette hozzá a BRFK munkatársa.

Mérik a járművek sebességét, azt, hogy túlsúlyosak-e, és vizsgálják, hogy helyesen rögzített-e a rakományuk. A rendőrök fokozottan ellenőrzik a veszélyes áruk szállítását is - mondta Ruszó László.

Az ellenőrzésekre az egész ország területén lehet számítani, főleg azokon az útszakaszokon, ahol nagy a tehergépjármű-forgalom - közölte a BRFK közlekedésrendészeti osztályának munkatársa.

Hanganyag: Kálló Izabella


A címlapról ajánljuk