eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

"Csak annyi időt töltsön Magyarországon, amennyi feltétlenül szükséges"

A Világgazdasági Fórum nem ajánlja a hazánkba érkező üzletembereknek, hogy pihenés céljából, vagy más magánprogram miatt több időt töltsenek Magyarországon, mint amennyit feltétlenül szükséges.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a most nyilvánosságra hozott vélemény nem tesz jót az amúgy is gyengélkedő hazai turizmusnak.

Új stratégiával próbálja tehát emiatt idecsalogatni a turistákat a Magyar Turizmus Zrt. A szervezet kutatatásaiból kiderül, hogy Magyarországnak a külföldiek szemében nincs karakteres turisztikai arculata, sokan még mindig a '80-as, '90-es évek "gulyás, puszta, csikós" beidegződéssel azonosítják hazánkat.

Felszámolják a Bábolnát. Az állami tulajdonos a hétfői közgyűlésen kezdeményezte: jelezzék az alapcég, a Bábolna Zrt. fizetésképtelenségét a cégbíróságnak.

A nagy múltú agrárvállalat maradék értékét - ötezer hektár földet - a felszámoló adhatja el. A Népszabadság forrásai szerint erre a lépésre azért szánta el magát Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., mert nem látta biztosítottnak az eredményes működés feltételeit.

Nagy befektetői csoportok csaphatnak össze a lényegében egyetlen komoly vagyonelemnek tekinthető földterületért - pontosabban a terület 2020-ig szóló haszonbérlet jogáért.

A legnagyobb hazai mezőgazdasági cégek között számon tartott IKR Zrt. korábban jelezte: a magánosítási eljáráson mindenképpen szeretnének indulni. A Bábolna Zrt. ugyanis a vetőmagtermelés szempontjából számukra fontos földterületekkel rendelkezik.

A laphoz eljutott információk szerint Csányi Sándornak, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának cége is érdeklődik a földek iránt.

A Magyar Nemzet szerint a fővárosi Ecseri útnál magasodó, munkásszállóként használt toronyházat, illetve a mögötte található oktatási központját is eladja a Magyar Posta Zrt.

Az állami cég szóvivője azzal magyarázta a döntést, hogy az ingatlanok hamarosan kiüresednek, mivel az oktatás is a Gateway Business Centerben, a posta új, bérelt központjában folytatódik. Az érintett dolgozók albérlet-hozzájárulást kapnak majd.

Tomecskó Tamás szerint a látszat ellenére a társaság nem szabadul meg minden ingatlanától, sőt, a posta rendelkezik a legtöbb saját épülettel. Ismert, a 2002-es kormányváltás óta a társaság kihasználatlanságra, rossz állapotukra hivatkozva megvált a bajai, a dunakeszi, a tassi, a Római-parti, a surányi, két siófoki, a fenyvesi és a tatai üdülőjétől, a szántódi üdülőtáborától, a gyöngyösi kempingjétől és egy mátrakeresztesi üdülőingatlanától.

A társaság végül siófoki gyermeküdülőjét is eladta, noha arról volt szó, hogy a fent említett jóléti intézmények bevételét elsőként a Balaton-parti gyermeküdülő felújítására fordítják.

Az Index.hu azt írja, hogy a francia jobboldal vereséget szenvedett a helyhatósági választások első fordulójában, amiért sokan Nicolas Sarkozy köztársasági elnök rendkívüli népszerűtlenségét okolják, hiszen amúgy a jobboldali kormány megítélése pozitív.

A felmérésekből kiderül, hogy a franciák Sarkozyt elődeitől eltérő stílusa miatt nem tartják méltónak az elnöki tisztség betöltésére, ráadásul a bulvárújságok címlapján tárgyalt magánéletéből is elegük van.

A Világgazdaság azt írja, hogy A hamisítvány kerül többe  jelszóval indította útjára a termékhamisítás elleni nagyszabású uniós kampányt tegnap José Manuel Barroso.

Az Európai Bizottság elnöke egy brüsszeli konferencián arról beszélt, hogy az egyre elterjedtebbnek számító kalóztermékek nem csak a nagy európai márkákat veszélyeztetik, de a fogyasztókat és az európai munkavállalókat is. Egyes becslések szerint 125 ezerrel több munkahely lenne az EU-ban, ha az unión kívüli cégek (főleg a kínaiak) nem árasztanák el a közösséget "koppintott" termékekkel.

A Napi Gazdaságból megtudhatják, hogy a világgazdasági lassulás máris nyomot hagyott a kínai külkereskedelmi mérlegen: a többlet februárban az egy évvel korábbi 23,7 milliárdról 8,56 milliárd dollárra esett, emellett tovább erősödött az infláció.

A termelői árak emelkedésének év/éves üteme a januári 6,1-ről 6,6 százalékra gyorsult, ami egyértelműen az árnyomás erősödésére utal. A fogyasztói árindex a kínai jegybank előrejelzése szerint a 11 éves csúcsot jelentő januári 7,1-ről februárban 8,3 százalékra gyorsult.

A penzcentrum.hu szerint a kereskedelmi bankok között fokozódik a verseny, a hitelpiacon egyre kiforrottabb ügyfélminősítéssel egyre enyhébb feltételrendszerekkel találkozunk.

Egy évtizednek sem kellett eltelni és a dupla ingatlanfedezettől, a két kezes bevonásától és a kétszámjegyű kamatoktól eljutottunk az önerő, a kezes és az induló költségek nélküli konstrukciókig. A lakásvásárlás életünk egyik legnagyobb döntése, ami az esetek többségében hitelfelvétellel jár együtt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×