eur:
394.2
usd:
370.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Még több kamera figyeli majd a sztrádákon autózókat

Nőtt a balesetek száma az autópályákon, de összességében továbbra is a sztrádákon a legbiztonságosabb közlekedni. Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. üzemeltetési és hálózatkezelési igazgatója közölte: újabb sebességmérő készülékeket helyeznek el a pályákra, elsőként az M0-ásra.

A legtöbb baleset az M1-es és az M3-as autópályán történik. Ennek oka, hogy ezeken a sztrádákon a legnagyobb a forgalom: ezek olyan tranzitutak, amelyeken különösen sok teherautó és külföldi közlekedik - mondta az InfoRádiónak az Állami Autópálya Kezelő Zrt. üzemeltetési és hálózatkezelési igazgatója.

Jákli Zoltán közölte: a balesetek legnagyobb részét emberi hiba okozza, az autósok ugyanis nem tartják be a kellő követési távolságot.

Az ÁAK Zrt. lehetőségei korlátozottak, ha a balesetek számának csökkentéséről van szó: a követési távolság betartására a sztrádák mentén elhelyezett elektronikus táblákon próbálják felhívni a sofőrök figyelmét - tette hozzá az üzemeltetési és hálózatkezelési igazgató.

A jogszabályok változása miatt hamarosan a közútkezelők is mérhetik az autósok sebességét - mondta Jákli Zoltán, hozzáfűzve: élni fognak a lehetőséggel, egyelőre vizsgálják, hogy mobil vagy fixen telepített sebességmérő berendezéseket alkalmazzanak.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. üzemeltetési és hálózatkezelési igazgatója közölte: az M0-ásra a rendőrséggel együttműködve helyeznek majd el öt, fixen telepített sebességmérőt.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×