INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Még több kamera figyeli majd a sztrádákon autózókat

Infostart / InfoRádió
Nőtt a balesetek száma az autópályákon, de összességében továbbra is a sztrádákon a legbiztonságosabb közlekedni. Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. üzemeltetési és hálózatkezelési igazgatója közölte: újabb sebességmérő készülékeket helyeznek el a pályákra, elsőként az M0-ásra.

A legtöbb baleset az M1-es és az M3-as autópályán történik. Ennek oka, hogy ezeken a sztrádákon a legnagyobb a forgalom: ezek olyan tranzitutak, amelyeken különösen sok teherautó és külföldi közlekedik - mondta az InfoRádiónak az Állami Autópálya Kezelő Zrt. üzemeltetési és hálózatkezelési igazgatója.

Jákli Zoltán közölte: a balesetek legnagyobb részét emberi hiba okozza, az autósok ugyanis nem tartják be a kellő követési távolságot.

Az ÁAK Zrt. lehetőségei korlátozottak, ha a balesetek számának csökkentéséről van szó: a követési távolság betartására a sztrádák mentén elhelyezett elektronikus táblákon próbálják felhívni a sofőrök figyelmét - tette hozzá az üzemeltetési és hálózatkezelési igazgató.

A jogszabályok változása miatt hamarosan a közútkezelők is mérhetik az autósok sebességét - mondta Jákli Zoltán, hozzáfűzve: élni fognak a lehetőséggel, egyelőre vizsgálják, hogy mobil vagy fixen telepített sebességmérő berendezéseket alkalmazzanak.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. üzemeltetési és hálózatkezelési igazgatója közölte: az M0-ásra a rendőrséggel együttműködve helyeznek majd el öt, fixen telepített sebességmérőt.

Hanganyag: Kálló Izabella


A címlapról ajánljuk