eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Rosszkedvünk tavasza: "rendkívül rosszul mennek a dolgok Magyarországon"

Többéves mélyponton van a magyar lakosság általános közérzete - derül ki a Forsense és a Századvég közös felméréséből. A megkérdezettek úgy vélik: néhány hónapja "rendkívül rosszul mennek a dolgok Magyarországon". A megoldandó problémák között első helyre sorolják a gazdaság rendbetételét, a politikai konfliktusok kérdése pedig a lista végére szorult.

A Forsense és a Századvég közös felmérése szerint többéves mélyponton van a magyar lakosság általános közérzete. A Forsense Kft. ügyvezetője az InfoRádióban azt mondta: eredményeik szerint az elmúlt éveket alapul véve a lakosság közérzete az utóbbi néhány hónapban a mélyponton van.

Tóth Zsolt a kérdezés technikájáról szólva elmondta, a közérzetet rendszeresen mérik egy általános kérdéssel ("Hogyan mennek a dolgok az országban?"). A legfrissebb adatok szerint az összes megkérdezett több mint kétharmada 1-es vagy 2-es osztályzatot ad erre a kérdésre, míg az összes válaszoló több mint egyharmada mondja azt, hogy nagyon rosszul mennek a dolgok.

A Forsense és a Századvég rendszeresen feltesz az okokat firtató kérdéseket is. "Megkérdeztük például, hogy milyen nagy kihívásokat látnak az ország előtt, márpedig ilyenkor rögtön előjönnek a problémák" - fogalmazott Tóth Zsolt.

Az ügyvezető szerint erre a kérdésre a válaszolók valamivel több, mint kétharmada (28 százalék) felelt. Õk első helyen a gazdaság rendbetételét jelölték meg legfontosabb feladatnak. "Ebbe beletartozik az infláció kezelése, a stabilitás kérdése, a gazdasági fejlődés, a felzárkózás, az adósságrendezés ügye" - jelentette ki Tóth Zsolt.

A második helyen az egészségügy (22 százalék), a harmadikon szociális kérdések szerepeltek (20 százalék). Ezeket követte a munkahelyteremtés, majd a politikai konfliktusok és más kérdések - ismertette a kutatás eredményét a Forsense Kft. ügyvezetője.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×