INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Belügyminiszterek vitáztak a tévében Malina Hedvigről

Infostart / InfoRádió
A volt szlovák belügyminiszter szerint hiba volt Malina Hedviget hazugsággal vádolni. A tavalyelőtt megvert nyitrai diáklány ellen még nem zárult le az eljárás.

Az egyik szlovákiai kereskedelmi televízió vitaműsorában Robert Kaliòák belügyminiszter és elődje Vladimír Palko a többi között a Malina Hedvig ügyről is vitázott.

A volt belügyminiszter szerint Kaliòák elhamarkodottan, alaptanul vádolta meg hazugsággal a magyar lányt. Szerinte nem igaz, hogy a diáklány csupán kitalálta megverésének történetét.

Azt is hibának nevezte, hogy Malina Hedvig ellen eljárást indítottak hamis tanúzás vádjával.

A belügyi tárca volt vezetője visszautasította a mostani miniszter feltételezését, miszerint hiányosak az információi, mert csak a kormányellenes médiákból tájékozódik.

Vlagyimir Palko elárulta, hogy a diáklány védőügyvédjétől, Roman Kvasznicától elkérte Malina Hedvig kihallgatásának jegyzőkönyvét, és abban több valótlanságra bukkant.

Szerinte a vádiratban olyan állításokat is a lány szemére vetettek, amelyeket ő soha nem mondott.

A belügyminiszter csak kitérő válaszokat adott, nem volt hajlandó Malina Hedvigről beszélni. Ezt azzal indokolta, hogy a diáklány ügyével most az ügyészség foglalkozik, és el akarja kerülni, hogy a vizsgálat befolyásolásával vádolják.

Kalinák azonban kifejezte meggyőződését, hogy a vizsgálat lezárása után kiderül, neki volt igaza.


A címlapról ajánljuk