eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Az MSZP népszavazási reménysugara a választói lustaság

Szabó Zoltán szocialista országgyűlési képviselő szerint az volna a jó pártjának, ha az emberek többsége nemmel voksolna a három népszavazási kérdésre, de ha otthon maradnak, azzal sem ártanak a kormánynak, ugyanis így is a reformokat támogatják. A politikus erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt.

A szocialisták álláspontja három nem. Nem azért vezettük be a vizitdíjat, a kórházi napidíjat és a tandíjat, hogy egy népszavazás eltörölje azokat. E három elemnek fontos szerepe van az egész rendszer strukturális átalakításában - mondta Szabó Zoltán.

Ugyanakkor azt is gondoljuk, hogy a népszavazással kapcsolatos törvény speciális helyzetet teremt - tette hozzá, arra utalva, hogy a három díj megtartásához két út vezet.

Az egyik, hogy több lesz a nem szavazat, mint az igen, de erre elég kevés az esély. A másik lehetséges út, hogy nem gyűlik össze kétmillió-hatvanezer támogató szavazat - mondta.

Szabó Zoltán úgy vélekedett, hogy ennek értelmében az is a kormányt támogatja, aki nem megy el szavazni.

Nincs ma élő ember, aki meg tudja mondani, hogy milyen eredménye lesz a népszavazásnak. Nagyon közel lesz az igenek száma az eredményességi határhoz, akár meghaladja, akár alatta marad - mondta a politikus.

A korábbi népszavazások és választások tapasztalata szerint sokkal kevesebben mennek el voksolni, mint ahányan a korábbi közvélemény-kutatásokban azt biztosra ígérik - tette hozzá Szabó Zoltán.

Ha a kutatási adatokat és a tapasztalatokat összevetjük, akkor a határon billegő számot kapunk. A jóslásnak ebben a helyzetben nincs értelme - közölte a képviselő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×