eur:
393.99
usd:
367.78
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Hogyan vezessünk viharban?

Felborított a nagy szél egy kamiont hétvégén, a jármű a bábolnai felüljáróról esett le az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalára. Az Allianz Hungária Vezetéstechnikai Tanpálya vezető instruktora szerint szeles időben oda kell figyelni a kormányzásra, és arra is, hogy helyesen fogjuk a volánt.

Személyautót nehezen borít fel egy szélvihar, a haladási irányából azonban jelentősen el tudja téríteni: akár amiatt is a másik sávban találhatjuk magunkat, hogy egy teherautó szélárnyékából kihajtva kocsink oldalába kap a szél - mondta az InfoRádiónak az Allianz Hungária Vezetéstechnikai Tanpálya vezető instruktora.

Szeles időben nagyon sok függ a jármű súlypontjától: fontos ilyenkor a kormányzás, hiszen a kormányzott kerekek kevésbé terheltek, mint a hátsók - közölte Pesoldt Ferenc.

Amikor szélben haladunk, szükség van az ellenkormányzásra, ám amint szélárnyékba érünk, egyenesbe kell kormányozni az autót. Amint kiérünk a szélárnyékból, újabb korrekcióra van szükség: a volánt ismét a szélirányba kell fordítani - magyarázta az Allianz Hungária Vezetéstechnikai Tanpálya vezető instruktora.

Rendkívül fontos a kormány fogása is: komoly bajba kerülhet az autós, ha alul, hat óránál fogja a volánt, vagy, ha csupán egyetlen nyitott tenyere pihen annak tetején - hangsúlyozta Pesoldt Ferenc.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×