eur:
392.52
usd:
365.82
bux:
66506.84
2024. április 26. péntek Ervin

A Harvard Egyetem igazodik a muszlimokhoz

Néhány női muzulmán hallgató kifogására a Harvard Egyetem bizonyos órákban kizárólag nőket enged be az egyik sportközpontjába.

Január vége óta a hét három napján női órákat tartanak az egyesült államokbeli Harvard Egyetem egyik sportközpontjában, ami azt jelenti, hogy ez alatt férfiak nem léphetnek be.

Mindezt néhány muszlim hallgató kérésére vezették be, akik a férfiak jelenléte miatt nem tudták használni az edzőtermet.

Bár a kérésnek vallási alapja van, a megjelölt időpontokban nem csak a muzulmánok léphetnek be - mondta az egyetem szóvivője.

A Harvardi Muzulmán Társaság egyik tagja elmondta: minderre már nagy szükség volt, az ott tanuló muszlim nők ugyanis nem tudtak sportolni, a testüket szinte teljesen beborító öltözetük nélkül ugyanis nem jelennek meg a férfiak előtt.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×