eur:
393.61
usd:
364.78
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Durva hideghullám jön, havazni is fog

Akár 10 Celsius-fokkal csökkenhet a hőmérséklet keddre, az ország nyugati területein havas esőre, havazásra is lehet számítani - mondta Vadász Vilmos meteorológus az InfoRádiónak. Kiemelte: ez egyes növényeknél fagykárokat okozhat, de ez az időjárás jobban hasonlít az ilyenkor szokásoshoz, mint a múlt heti meleg.

Észak felől egyre hidegebb levegő érkezik fölénk a következő napokban, ami keddre már jelentős lehűléssel jár - közölte Vadász Vilmos.

A meteorológus kifejtette, hogy hétfő délután 14-19 Celsius-fok várható, de kedden már csak 6-11 Celsius-fokra lehet számítani. A nyugati határszélen kedd késő délután havas eső és kisebb havazás is lehet - tette hozzá.

Vadász Vilmos hangsúlyozta: a tavaszt mindig is a szélsőségek és a változékonyság jellemezte, ám most ez korábban jelent meg, és a következő hetekben is kitart.

A következő napokban is marad a hűvösebb idő, majd jövő héten ismét melegedés várható, de olyan enyhe idő nem lesz, mint az elmúlt napokban - emelte ki.

Vadász Vilmos szólt arról is, hogy idén korán kezdődött meg a növények fejlődése, így érzékeny állapotban van a növényvilág, de talán nem lesz olyan mértékű a lehűlés, ami komolyabb fagykárokat okozna.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×