eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Varga Mihály: Nem csodaszerre van szükség, hanem komplex gazdaságpolitikára

A parlamenti Fidesz-frakció gazdasági kabinetvezetője szerint 2006-tól nyilvánvalóvá vált, hogy a magyar gazdaság utat tévesztett. Varga Mihály Szlovákia és Magyarország gazdaságát összehasonlítva kiemelte, hogy északi szomszédunknál kisebbek az adóterhek, míg a magyar állampolgárok adóit 2003-ban, 2004-ben és 2006-ban is emelték. Az ellenzéki politikus az InfoRádiónak azt mondta: jelenleg felzárkózás nélküli egyensúly van.

Szlovákiában az adók csökkentése lendületesebb pályára állította a gazdaság, míg Magyarország ugyanezeket a lehetőségeket elszalasztotta - mondta az InfoRádiónak Varga Mihály.

A parlamenti Fidesz-frakció gazdasági kabinetvezetője szerint kaotikus helyzet alakult ki, nehéz megmondani, hogy mire lenne szükség. Az ellenzéki párt alelnöke kiemelte: ösztönzőkre van szükség a foglalkoztatottság növelése érdekében, mert az embereket vissza kell integrálni a munkaerőpiacra.

A gazdasági válság már itt van, Magyarország 27. az 27 uniós ország közül - hangsúlyozta Varga Mihály.

A fideszes politikus kifejtette: lesújtó az államadósság, a hiány és a feketegazdaság helyzete is. A magyar gazdaság most abban a helyzetben, mint Szlovákia volt a Meciar-kormányzás idején, és az ebből való kilábalásra 6-8 évre van szükség - vélekedett.

Az államháztartási adatok kedvezőbbek, de a felzárkózásért nem tett semmit a kormányzat - mondta Varga Mihály. Hozzátette: 4-5 százalékos gazdasági növekedés kellene a felzárkózáshoz.

Nem egy csodaszerre van szükség, hanem komplex gazdaságpolitikára - közölte a Fidesz alelnöke.

Varga Mihály szerint nincsenek célok kitűzve, nincs szamárvezető, amely alapján meg lehetne határozni, hogy mi várható a következő 2-3 év során, ehelyett csupán kapkodás, ötletelés tapasztalható.

A programok elindulnak, aztán elhalnak, és ez így sodródás - emelte ki.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×