eur:
389.07
usd:
362.24
bux:
0
2024. május 8. szerda Mihály

Fidesz: Gyurcsány elérte a "cinizmus felső fokát"

Jogi garanciát tart szükségesnek a Fidesz, hogy a Déli Áramlat gázvezeték magyarországi szakaszának megvalósítására alakuló orosz-magyar társaságban a Gazprom ne juthasson irányító befolyáshoz. A párt külügyi kabinetjének vezetője szerint a miniszterelnök elérte a "cinizmus felső fokát".

A Fidesz külügyi kabinetjének vezetője elmondta: a csütörtökön Moszkvában megkötött szerződésben nincs biztosíték arra, hogy a Gazprom 50 százalékos tulajdoni hányada nem jelent majd irányító befolyást.

Németh Zsolt hozzátette: pártja ezért azt javasolja, hogy jogszabály garantálja: a magyar állam tulajdoni hányada nem csökkenhet 50 százalék alá az Országgyűlés hozzájárulása nélkül.

Az ellenzéki politikus elfogadhatatlannak nevezte a Nabuccóval szembeni orosz hangvételt, szerinte Vlagyimir Putyin elnök burkolt fenyegetést fogalmazott meg a Nabucco gázvezetékkel kapcsolatban.
Németh Zsolt hozzátette: Gyurcsány Ferenc elérte a "cinizmus felső fokát", azzal, hogy gratulált az orosz elnöknek, amiért sikerült a Déli Áramlattal megelőzni a Nabuccót.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×