eur:
389.08
usd:
361.45
bux:
68090.43
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Végleg bezárhat a Schöpf-Merei

Véglegesen bezárhat a Schöpf-Merei Kórház, hatályba lép a teherautókat sújtó behajtási díj, kiszélesítik az Andor utcát - ezek voltak a Fővárosi Közgyűlés délelőtti ülésének legfontosabb döntései.

A közgyűlés eredménytelennek nyilvánította a Schöpf-Merei Kórház működtetésére kiírt pályázatot, mert az üzemeltetésre csak egy gazdasági társaság jelentkezett. A kórház értékesítéséről hamarosan döntenek, az előterjesztés szerint valószínű, hogy az intézményt végleg bezárják, az épületet pedig eladják.

Egy másik kórház sorsáról is határoztak a városatyák, a döntés értelmében nem adja át a főváros a Szent Margit Kórházat a III. kerületi önkormányzatnak.

Határoztak a képviselők arról is, hogy nem halasztják el a teherautók behajtási díjáról szóló rendelet március elsejei hatályba lépését. Eszerint az eddigi díj a tízszeresére növekszik, ami egyes teherautók esetében elérheti az évi fél millió forintos többletkiadást is.

Döntés született arról is, hogy az idén felhasználható 3 és fél milliárd forint uniós támogatási keretet várhatóan az Andor utca bővítésére fordítja a főváros. Az M7-es-M1-es autópálya bevezető szakasza és a Lágymányosi híd között kapcsolatot biztosító Andor utcai bővítés közel egy évtizede napirenden van, ám lakossági tiltakozások miatt mindig elhalasztották a beruházást.

A bővítés építési engedélye idén júliusban lejár, és ha addig nem kezdik meg az építkezést, akkor akár tíz évvel is eltolódhat a beruházás.

Délután tárgyalja a közgyűlés az idei költségvetést, amelyet a Fidesz és az SZDSZ képviselőinek szavazataival vettek napirendre a szocialisták ellenére.

Szintén délután hallgatják meg a városatyák a BKV vezérigazgató-helyettesét, aki arról beszél majd, hogy miért kötöttek tavaly - egy többek szerint gyanús - 3 milliárd forintos szerződést egy tanácsadó céggel különböző beruházások koordinálására.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 16:15
×
×
×
×