eur:
389.88
usd:
362.99
bux:
68050.76
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Szonda Ipsos: továbbra is jelentős a Fidesz-előny

A kampány ellenére sem erősödött a választók figyelme a politika iránt, Budapesten az emberek harmada, a falvakban 12 százaléka követi nyomon a politika történéseit - áll a Szonda lpsos legfrissebb felmérésében. Az adatok szerint az összes választó körében a Fidesz 35, az MSZP 17, az SZDSZ 2, az MDF 3 százalékon áll, a bizonytalan, illetve a nem voksolók aránya 41 százalék. A cég véleménykutatási igazgatója az InfoRádiónak azt mondta: a szocialisták egy hajszállal elmozdultak a mélypontról, és a Fidesz is javítani tudott támogatottságán.

Továbbra is jelentős a Fidesz előnye: a legnagyobb ellenzéki párt támogatottsága a választásra jogosultak körében 35, a Magyar Szocialista Párté 17 százalékos - tájékoztatta az InfoRádiót a Szonda Ipsos véleménykutatási igazgatója.

Závecz Tibor közölte: az elmúlt hónaphoz képest hajszálnyival valamennyi parlamenti párt támogatottsága emelkedett; a Fideszé hosszú ideje nem volt ilyen magas, az MSZP pedig kimozdult a mélypontról.

Az SZDSZ 2 százalékon áll, támogatói köre 150-200 ezer fős, míg az MDF támogatottsága 3 százalékos, ez negyedmillió főt jelent - tette hozzá a Szonda Ipsos véleménykutatási igazgatója.

A Fidesz pozíciója erős a fiatalok körében és komoly támogatottsága van a falvakban, míg az MSZP-t elsősorban az idősek támogatják. A szocialista párt Budapesten is erős, de 24 százalékával lemarad a legnagyobb ellenzéki párt 26 százalékos eredménye mögött - mondta Závecz Tibor.

Saját szavazóik az MSZP és a Fidesz munkáját egyaránt közepesre, felemásra ítélik: ötfokozatú skálán 3,1-re, illetve 3,2-re - közölte a Szonda Ipsos véleménykutatási igazgatója.

Závecz Tibor hozzáfűzte: ez az eredmény szokatlan, hiszen kampányidőszakban a kötődések erősödnek, ez most másképp történik.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×