eur:
389.66
usd:
363.21
bux:
68186.42
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Horváth Ágnes: Ez "válasz a Fidesz hazugságaira"

Tájékoztató kampányt indít az Egészségügyi Minisztérium annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet arra: a vizitdíj nem adó és annak összege nem emelkedik. A kampány költségét egyelőre nem lehet tudni, ami biztos, hogy a tárca finanszírozza saját forrásból.

Jövő héten kezdi el az egészségügyi tárca kampányát a vizitdíjról és a kórházi napidíjról, amely Horváth Ágnes miniszter szavai szerint "válasz a Fidesz hazugságaira".

A tárcavezető szerint a nagyobbik ellenzéki párt hol riogat, hol pedig ígérget. Mint mondta, riogat a Fidesz azzal, hogy emelkedik a vizitdíj összege, és ígéri azt, hogy emelkedik az orvosok bére.

Horváth Ágnes emlékeztetett arra, hogy az Orbán-kormány idején az orvosok bére 58 százalékkal emelkedett, míg az MSZP-SZDSZ-kormány hat éve alatt 118 százalékkal nőtt.

A háziorvosok fix bevétele pedig az Orbán-kormány alatt 16 százalékkal, míg az MSZP-SZDSZ-kormány alatt 57 százalékkal emelkedett.

Horváth Ágnes közölte: egészségügyi miniszterként fontosnak tartja, hogy tovább nőjön az orvosok bére, de ehhez szükség van a vizit- és kórházi napidíjra.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×