eur:
389.14
usd:
362.09
bux:
67959.07
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A dolgozók eltökéltek: nem akarják a magánbefektetőt

Az egri Markhot Ferenc kórház dolgozói eltökéltek: nem akarják, hogy az intézményt a HospInvest működtesse. Azt remélik, hogy a megyei önkormányzat Eger városának adja át az üzemeltetést. Dolgozni ellentétes döntés esetén is fognak, egyelőre azonban azt tervezik: nem szerződnek a magánbefektető céggel.

A hét elején megjelent hírek még arról szóltak, hogy megtagadják a munkát az egri Markhot Ferenc kórház dolgozói, ha a jelenlegi tulajdonos, a megyei közgyűlés a HospInvestet jelöli meg az intézmény vagyonkezelésre kiírt pályázat nyerteseként.

Az intézmény dolgozóinak 70 százaléka nem hajlandó lemondani a közalkalmazotti jogviszonyáról.

Hegyaljai Judit, az intézmény közalkalmazotti tanácsának vezetője félreértésnek minősítette a hírt, mint azt az InfoRádióban elmondta: semmiképpen nem hagyják ellátatlanul a betegeket.

Szerződést azonban nem kötnek a HospInvesttel. Hogy mindebből mi sül majd ki, azt Hegyaljai Judit szerint a megyei önkormányzatnak kell elrendeznie.

Mindenesetre a kórház 1.307 dolgozója közül 918-an írták alá azt az ívet, amelyben a foglalkoztatottak közalkalmazotti jogviszonyának megőrzését követelik. Az aláírók úgy vélik, hogy ennek érdekében az üzemeltetési jogot Eger városának kellene átadni.

Hegyaljai Judit hozzátette: a HospInvest gazdasági helyzete jelenleg egyetlen osztály rendbetételét sem tenné lehetővé, így a befektető is csak konszolidációt hajtana végre, nem fejlesztene.

A HospInvest Zrt. alelnöke azt mondja: a kórház vagyonkezelésére kiírt tender pályázói közül cége vállalta a legtöbb rövid, közép- és hosszú távú fejlesztést, valamint a kórházban jelenleg közalkalmazottként dolgozók továbbfoglalkoztatását is.

Deák Gábor hozzátette: a dolgozók megtartását a kórház jelenlegi betegforgalma is indokolja. Az intézmény irányítójaként azonban a cég vissza akarja szerezni azon Heves megyei betegek bizalmát is, akik jelenleg a megyén kívül gyógyíttatják magukat.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×