eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Sokmilliárdos állami tőkeinjekció jár a szívességi szocdemesítésért

Az MSZP elnökének és helyettesének jóváhagyásával szakadt ketté a szocialisták több helyi szervezete - ismerte el a Heti Válasznak Kapolyi László üzletember, az MSZP országgyűlési képviselője, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt elnöke. A hetilap szerint tehát az MSZDP lehet az az alakulat, amely felfogja az MSZP-ről "leeső" baloldali szavazókat.

Ám szavazók helyett egyelőre csak a szocialista párt egy-egy helyi szervezetének forgácsait sikerült becsatornázni az MSZDP-be; ezeket is csak azért, mert az MSZP tagbeléptetési, fiktívszervezet-alapítási lázban ég, és a régi szocialistákat több esetben kiszorította az új bevételközpontú nemzedék. A cikk kitér arra is, hogy Kapolyi László, a "baloldal KDNP-je" címre pályázó MSZDP elnöke szerint nem etikátlan, ha a szívességi szocdemesítés közben sokmilliárdos állami tőkeinjekciót kap az egyik energetikai érdekeltsége.

Tűt keresnek a szénakazalban a hatóságok, amikor környezet- vagy természetkárosító bűncselekmények elkövetőit szeretnék elkapni -írja a Heti Világgazdaság. A hulladékkal, védett növényekkel vagy állatokkal üzletelők egyre szervezettebbé válnak. Ábrahám Attila alezredes, a Nemzeti Nyomozóiroda környezetkárosító bűnözések felderítésére szakosodott alosztályának vezetője szerint leginkább az illegális hulladékimportnál mutatkoznak a szervezettség jelei. Az állat csempészetben a külföldi hálózatok dominálnak, itt a magyarok rendszerint csak futárszerepet játszanak, és Magyarország is inkább tranzitútvonal e tekintetben, mintsem célország.

Az online térképszoftver, a Google Earth nem csak világlátásunkat, kultúránkat, hanem identitásunkat is befolyásolja - írja a Figyelő. A Google Maps alkalmazások valamelyikével valós időben követhetjük végig saját laptopunkon az amerikai légtérben tartózkodó repülőgépek útvonalait. Pillanatok alatt megtalálhatjuk Boston legjobb éttermeit, akár étteremkritikákkal egybekötve, és a világ legjobb szörfhelyeit, vagy a földgolyó éppen aktív vulkánjait. A cikk szerint a világ közelebb került az egyénhez, mint eddig bármikor, a kultúrák közötti távolságok elmosódtak, ráadásul a felhasználó aktív résztvevővé is válhat mások világról alkotott képének kialakításában.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×