eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Még nincs vége a járványos időszaknak

Továbbra is tart az országos influenzajárvány, annak ellenére, hogy az előző héthez képest kevesebb - összesen 30 ezer - beteg fordult influenzaszerű megbetegedés miatt háziorvoshoz.

Az elmúlt héten Zalát kivéve minden megyében kevesebben keresték fel orvosukat influenzaszerű tünetekkel, mint az azt megelőző hét napon.

A megbetegedések száma több mint 30 százalékkal csökkent, ám országszerte még mindig közepes intenzitású a járvány.

Bács-Kiskun, Csongrád, Nógrád és Somogy megyében már alacsony intenzitású a járvány, a legtöbb helyen sorra oldják fel a látogatási tilalmat a kórházakban.

A betegek legnagyobb számban gyerekek és fiatal felnőttek, alig 4 százalékuk 60 éven felüli. A járvány hét hete alatt a becsült adatok szerint 234 ezren betegedtek meg.

Az influenza Európa-szerte fertőz: 20 országban közepes, egyben pedig magas intenzitású a járvány - számolt be róla az ÁNTSZ járványügyi főosztályának helyettes vezetője.

A védőoltás a kórokozó Európában leggyakrabban előforduló típusai ellen nyújt biztonságos védelmet.

A szakemberek hangsúlyozták: a járványos időszak végéig még mindenkinek érdemes védőoltást kérnie.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×