eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Ismét ingyenes parkolási helyeket szüntetnek meg Budapesten

A tervek szerint az idén a harmadik negyedévtől fizetős lesz a parkolás az Árpád híd pesti hídfőjének környékén - jelentette be az InfoRádióban a XIII. kerület alpolgármestere. Borszéki Gyula hozzátette: a képviselőtestület döntése értelmében két és fél év alatt Újlipótváros és Angyalföld területének majdnem felében kell majd fizetni az utcán parkolásért.

A döntés már megszületett, hamarosan megkezdik az újlipótvárosi és angyalföldi parkolási övezetek bővítését, amely nagyjából két és fél év alatt valósul meg - mondta el az InfoRádióban Borszéki Gyula.

Jelenleg a kerület Nagykörút, Váci út, a Duna valamint a Dráva utca közötti részén, valamint Angyalföld egy részén kell csak fizetni a megálló autósoknak.

Hamarosan azonban az övezetet kiterjesztik a Rákos-patak vonaláig, és Angyalföldön is nagyobb területen, a Róbárt Károly körút-Pap Károly utca és a Göncöl utca közötti részen is fizetőövezet lesz.

Az alpolgármester szerint nagyon sokan vannak, akik itt teszik le autóikat, majd metróval mennek tovább a belváros felé. A járművek azonban gyakran elfoglalják a járdákat.

Mint mondta, az övezet kiterjesztése nagyjából 500 millió forintba kerül az önkormányzatnak, hiszen új automatákat kell vásárolni, és fel kell festeni a parkolóhelyeket.

Emellett pályázatot írnak ki négy mélygarázs építésére, amelyre a jövő hónap elejéig várják a jelentkezőket.

Hanganyag: Torda Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×