eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Sóval és liszttel ijesztgetik a szocialistákat

Egy időre hatósági zár alá került Szabolcs József szocialista politikus lakása, miután több képviselőtársához hasonlóan ő is fehér port tartalmazó küldeményt kapott. Az eddigi csomagokban só és liszt keverékét azonosították. A Központi Nyomozó Főügyészség vezetője az InfoRádiónak azt mondta: a nyomozást zaklatás miatt indították ismeretlen tettes ellen, amelynek büntetési tétele akár két év börtön is lehet.

Szerda délelőtt bontotta fel azt a szabvány méretű borítékot Szabados József szocialista politikus, amelyben a levélpapírba csomagolva fehér port talált.

Az MSZP-s képviselő az InfoRádiónak elmondta: a borítékon feladóként az Országos Széchenyi Könyvtár neve állt, így a politikus azt gondolta, hogy meghívót talál a küldeményben.

Szabados József, miután konzultált a szocialista frakció vezetésével, értesítette a rendőrséget. A kiérkező rendőrök biztosították a helyiséget és értesítették az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatot, majd délután a fővárosba szállították a port bevizsgálásra.

A képviselő elmondta: mivel a rendőrök nem tudhatták, milyen anyag a fehér por, óvatosságból egy időre hatósági zár alá helyezték a lakását.

Két évet kaphat

Az eddig megvizsgált borítékokban, amelyeket szocialista politikusok kaptak a közelmúltban, ártalmatlan anyag, só és liszt keveréke volt - mondta az InfoRádiónak a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője.

Keresztes Imre hozzátette: a borítékokban található papírokon annyi állt, "antrax" (a lépfene kórokozója), más értelmezhető szöveg nem szerepelt rajtuk.

Amennyiben a por minden esetben ártalmatlannak bizonyul, az elkövetőt zaklatással lehet gyanúsítani, amelyért legfeljebb két évig terjedő szabadságvesztést, közérdekű munkát vagy pénzbüntetést szabhatnak ki rá - tájékoztatott a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője.

Ha azonban kiderül, hogy az anyag fertőző vagy mérgező, súlyosabb büntetést is kaphat az elkövető, közvádas eljárást indítanak ellene - fűzte hozzá Keresztes Imre.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×