eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

"A kormány újabb egyhavi nyugdíjat vesz el az idősektől"

A Fidesz szerint 2008 a szociális rombolás éve lesz a nyugdíjasok számára. Iván László, az ellenzéki párt parlamenti képviselője az InfoRádiónak azt mondta: a nyugdíjasinfláció idén elérheti 10-12 százalékot, miközben a nyugdíjrendszerbe belépők számára 8 százalékkal kevesebb lesz a járandóság összege, mivel változik a számítás módszere.

A Fidesz szerint a 2008-as év a szociális rombolás éve lesz a nyugdíjasok számára is, hiszen a kormány intézkedései miatt csökkennek a nyugdíjak - hangsúlyozta Iván László, a Fidesz szakpolitikusa.

A politikus az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság vezetőjének bejelentésére reagált, miszerint az idén átlagosan 3600 forinttal emelkednek a nyugdíjak.

Iván László szerint ez átlagszám, a valós helyzet azonban az, hogy a nyugdíjasinfláció idén elérheti 10-12 százalékot, miközben a nyugdíjrendszerbe 2008-ban belépők számára mintegy 8 százalékkal csökken a járandóság összege, miután másfajta módszerrel - ahogy fogalmazott: "ámítástechnikai" módszerrel - állapítják meg a nyugdíjat.

A fideszes politikus arról is beszélt, hogy a munkát vállaló nyugdíjasoktól a minimálbér 12-szeresének elérése után megvonják a nyugdíjat.

Iván László kijelentette: a kormányt óriási felelősség terheli, amiért nem becsüli az életkort, a szegénységet, és semmibe veszi a nyugdíjasok sorsát.

A politikus szerint ebben az évben a kormány újabb egyhavi nyugdíjat vesz el az idősektől, azok után, hogy tavaly egyet már elvett a konvergenciaprogram megszorításai miatt.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×