eur:
390.43
usd:
364.14
bux:
68347.87
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

A Fidesz véget vetne a kormányzati pazarlásnak

A Fidesz szerint a kormány túl sokat költ haszontalan tanulmányokra. Balsai István, az Országgyűlés Alkotmányügyi, Igazságügyi és Ügyrendi Bizottságának fideszes tagja azt mondta: be kell fejezni a kormányzati pazarlást.

Véget kell vetni a kormányzati pocsékolásnak, mondta Balsai István, az Országgyűlés Alkotmányügyi Igazságügyi és Ügyrendi Bizottságának fideszes tagja.

A politikus sajtótájékoztatóján azt kifogásolta, hogy a Miniszterelnöki Hivatal Kommunikációs Államtitkársága az elmúlt évben 118 millió forintot költött különböző tanulmányokra.

Balsai István elmondta, a közbeszerzési törvény alapján a tanulmányok elkészítésére 25 millió forintig nem kell közbeszerzési pályázatot kiírni. Hozzátette, a Miniszterelnöki Hivatal által megrendelt elemzések zöme egyenként körülbelül 10 millió forintba került.

A legdrágább tanulmány 30 millió forint volt, ezt a Tárki készítette.

A politikus cáfolva Budai Bernadett kormányszóvivő korábbi nyilatkozatát, miszerint értékes tanulmányokról van szó, példaként említett egy 6 millió forintos, regionalizációról szóló munkát, amelyet egy targoncákkal foglalkozó cég készített.

Balsai István azt is kifogásolta, hogy az egyik tanulmányt a Gyurcsány Ferenc miniszterelnökhöz közel álló Honti Páltól rendelték. Balsai István szerint túl sokan dolgoznak a kommunikációs államtitkárságon, ahol a kezdő fizetés is 900.000 és 1 millió forint között van.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×