eur:
387.75
usd:
359.98
bux:
69201.95
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

MDF: a csalódás éve volt az idei

Csalódását fejezte ki évértékelőjében az MDF parlamenti frakcióvezetője. Herényi Károly az InfoRádióban pártját is felelősnek nevezte a politikai párbeszéd hiányáért. Úgy vélte: ha jövőre sem lesz változás a közbeszédben, akkor menthetetlenül lemarad az ország.

A csalódás évének nevezte 2007-et az MDF parlamenti frakcióvezetője. Herényi Károly az InfoRádiónak adott interjújában azt mondta: a politikai kultúra váltása nélkül a lemaradás lesz Magyarország osztályrésze.

Az MDF parlamenti frakcióvezetője az egészségügyi reformról úgy vélte, hogy e mögött sem őszinte politikai szándék, sem elegendő forrás nem áll. Egyetértés pedig kizárólag abban van, hogy szükség van a változtatásokra.

Herényi Károly a Magyarországon megerősödött szélsőséges mozgalmakról úgy vélte, hogy nem jelentenek komoly veszélyt a társadalomra.

Ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy a cigányellenes és antiszemita nézetek terjedését a politikai káosz eredményezte, és ezt a közélet meghatározó szereplői nem hajlandók tudomásul venni.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Átalakul Vlagyimir Putyin kormánya, távozik a védelmi miniszter

Támogatásukról biztosították az orosz parlament szakbizottságai vasárnap az orosz miniszterelnök-helyettesi és miniszteri posztokra jelölt tisztségviselőket. Később kiderült, milyen jelentős cseréket hajt végre az orosz elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×