eur:
391.03
usd:
366.08
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Pettkó András több mint fél napot beszélt a parlamentben

Egy MDF-es képviselő, és két államtitkár szólalt fel a legtöbbször a parlament 2007-es ülésein - derült ki az Országgyűlés adataiból. A pártelnökök közül Gyurcsány Ferenc, az MSZP első embere szólalt fel a legtöbbször, Orbán Viktor viszont mindössze 7 percet beszélt 2007-ben. 24 képviselő egyáltalán nem kért szót idén.

Pettkó András MDF-es képviselő 237 alkalommal összesen 13 órán keresztül beszélt idén a parlamentben - derül ki az Országgyűlés honlapján olvasható adatokból.

Az ellenzéki képviselőt Gőgös Zoltán, az agrártárca, és Csizmár Gábor, a munkaügyi tárca államtitkára követi 173, illetve 153 felszólalással. Utóbbiak főként ellenzéki interpellációkra, kérdésekre és azonnali kérdésekre válaszoltak ennyiszer.

A beszédek időtartamát nézve Pettkó András mögött Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a hatodik a sorban: ő összesen több mint 8 és fél órán keresztül beszélt a képviselőkhöz 2007-ben. Ennek jórészét a korábban szokásos hétfői napirend előtti felszólalásai teszik ki, amikor legtöbbször 20 perces, de egy alkalommal közel egyórás beszédet is tartott.

A pártelnökök közül az MSZP első emberét Kóka János követi, igaz, ő korábban csak gazdasági és közlekedési miniszterként számolt be a tárca ötleteiről, illetve válaszolt az interpellációkra, március óta pedig az SZDSZ elnökeként is beszélt.

Dávid Ibolya az MDF, Semjén Zsolt pedig a KDNP elnökeként körülbelül annyira volt aktív, mint tavaly, Orbán Viktor, a Fidesz elnöke viszont a 2006. első félévi két órához képest idén mindössze 7 percet beszélt az Országgyűlésben.

A frakcióvezetők tekintetében szintén az MDF a listavezető. Herényi Károly összesen 10 órát beszélt. Õt követi a szabad demokrata Eörsi Mátyás 3 órával, a fideszes Navracsics Tibor 2 órával, a szocialista Lendvai Ildikó több mint másfél órával, a sor végén pedig a kereszténydemokrata Semjén Zsolt kevesebb, mint 1 órval.

2007-ben 24 képviselő egyáltalán nem szólalt fel az Országgyűlésben. Közöttük van Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettes, Katona Béla szocialista frakcióvezető-helyettes és Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője. Az ellenzéki vezető politikusok közül Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke és Rogán Antal V. kerületi polgármester szintén nem kért szót.

Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×