eur:
390.72
usd:
365.84
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Változnak a gépjármű kötelező felelősségbiztosításra vonatkozó szabályok

A biztosítók a jövő évtől 1,5 milliárd forintig kötelesek megfizetni a személyi sérülés miatti károkat, mivel változnak a gépjármű kötelező felelősségbiztosításra vonatkozó szabályok. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének szóvivője szerint például egy buszbaleset esetén lehet szükség ilyen mértékű kártérítésre. A kormány júliusban döntött a változtatásról.

Január elsejétől változnak a gépjármű kötelező felelősségbiztosításra vonatkozó szabályok. Eszerint a biztosítónak személyi sérülés esetén 1,5 milliárd forintig kell helyt állnia - számolt be róla a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének szóvivője. Binder István közölte, hogy az 1,25 milliárdos összeghatárt emelték fel.

"Ez sokak számára óriási összeg, de ha egy 40 fős busznak vannak súlyos sérültjei, rokkantjai, akkor nem is olyan magas az összeghatár" - tette hozzá.

Dologi károk esetén továbbra is maximum 500 millió forintot fizet a biztosító. Kár esetén a károsult továbbra is köteles 30 napon belül jelenteni az esetet a biztosítónak.

Ezek az összegek magukban foglalják a bármilyen jogcímen érvényesíthető követeléseket, az igényérvényesítés költségeit, valamint a kamatokat is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×