eur:
390.37
usd:
363.99
bux:
68368.93
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Továbbra is drámai a légszennyezettség

Bár az elmúlt napokhoz képest javult a légszennyezettség, továbbra is drámai a helyzet - derül ki a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium adataiból.

Az ünnepek miatt kevesebb autó közlekedik a napokban, ezért némileg csökkent a levegő szennyezettsége az elmúlt héten tapasztalt helyzethez képest, de az adatok így is ijesztőek.

A főváros szinte egész területén szennyezett vagy erősen szennyezett a levegő. A legrosszabb a helyzet az Erzsébet téren Budapesten - derül ki a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium friss adataiból.

Az egész országot tekintve az Alföld néhány területén mondható jónak a helyzet, de a Dunántúl több részén is erősen szennyezett a levegő.

Az aktuális légszennyezettségi adatokról tájékoztató térképeket megnézheti az Időkép honlapjára kattintva.

Az Országos Tisztiorvosi Szolgálat korábban mindenkit arra figyelmeztet: a fennálló, egészségre veszélyes légszennyezettségi helyzet elsősorban a keringési betegségben szenvedő, főleg időskorúak, a légszennyezettségre érzékeny személyek számára jelent megnövekedett egészségi kockázatot.

Nemcsak az idősek és a keringési- és légzőszervi betegségben szenvedők panaszai súlyosbodhatnak, hanem az egészségeseknél is jelentkezhetnek légzőszervi panaszok. Az ÁNTSZ ezért azt ajánlja: az egészséges emberek is kerüljék a szabadban hosszabb ideig tartó fizikai munkát és a sporttevékenységet, a gyermekeket pedig különösen óvni kell a megerőltető szabadtéri tevékenységtől.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×