eur:
391.37
usd:
366.71
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Négyezer miskolci lakásban késő estig nem lesz fűtés

Tizennégyezer lakás maradt fűtés nélkül szerda kora reggel Miskolcon, miután eltörött egy ötszáz milliméter átmérőjű vezeték.

Figner Zoltán, a Miskolci Hőszolgáltató (Mihő) Kft. hőszolgáltatási üzemvezetője az InfoRádiónak elmondta: a borsodi megyeszékhelyen a Tizeshonvéd utcában tört el az ötszázas vezeték reggel fél hat előtt. A cső 30-40 centiméteres szakaszon tört el, és gejzírszerűen tört fel a víz, ami két parkoló autóban tett kárt.

A belváros távfűtő rendszerének egészét érintette a csőtörés - közölte Figner Zoltán. Nincs fűtés és melegvíz-szolgáltatás a Vörösmarty, a Jókai, a Győri kapui, a Vologda lakótelepeken, valamint az Újgyőri főtér térségében és a Szentpéteri kapu távhőszolgáltatással ellátott lakásaiban, összesen mintegy 14 ezer otthonban.

A hőszolgáltatási üzemvezető közölte: a Mihő szakemberei nagy erőkkel megkezdték a hiba elhárítását, ez, illetve a rendszer újbóli feltöltése azonban várhatóan órákig eltart. Tízezer lakásban várhatóan délután beindítják a fűtést, négyezer háztartásban azonban csak a késő esti órákban áll helyre a fűtés - emelte ki.

Közben Korozs András a társaság igazgatója azt mondta: a fűtés és melegvíz-szolgáltatás nélkül maradt miskolci városrészek közül a Győri kapu mintegy kétezer lakásában, ha lassan is, de már érezhető a változás, és este hat óra után a Vörösmarty lakótelepen is elkezdenek melegedni a radiátorok, illetve lesz melegvíz.

Korábban Figner Zoltán hangsúlyozta: két évvel ezelőtt is történt hasonló eset, és bármikor ismételten előfordulhat, ugyanis nincs olyan technika, amivel előre lehet jelezni, hogy melyik vezetékek mennek tönkre.

A radiátorok hidegekké válnak, de a lakásokban a hőmérséklet 1-2 tized fokkal esik vissza mindössze - hangsúlyozta a hőszolgáltatási üzemvezető.

Miskolcon szerda reggel mínusz 4-5 fokot mértek.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×