eur:
390.43
usd:
364.14
bux:
68347.87
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Edvi: A rossz gazdasági helyzet miatt satuba került a gyermekmentő szolgálat

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke szerint a rossz gazdasági helyzet miatt jóval több kérelem érkezett, de a támogatók nem tudnak annyit segíteni, mint korábban. Edvi Péter az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: az államtól nem kérnek segítséget.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat több rendezvényt is szervezett a rászoruló gyermekeknek a karácsonyi ünnepekhez kapcsolódóan - mondta a szervezet elnöke.

Edvi Péter az InfoRádió Aréna című műsorában kifejtette: a Mindenki karácsonya című rendezvényt a fővárosi önkormányzattal közösen szervezték, míg az Operaházba 1200 gyermeket hívtak meg, és segítettek ennivalóval és könyvvel is.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat egész évben szervez gyermekélelmezési és egészségügyi programok, és mindent megtesz, hogy segítsen a bajban lévő, leginkább rászoruló gyerekeknek és intézményeknek - közölte az elnök.

A szervezet a rendezvényeket megpróbálja összekötni valamilyen nevelő programmal is, ilyen például a mozgó fogászati rendelő - emelte ki Edvi Péter.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke hangsúlyozta: a rossz gazdasági helyzet miatt satuba került a szervezet, mert jóval több kérelem érkezett, de a támogatók sem tudnak annyit segíteni, mint korábban. Ennek ellenére büszkék arra, hogy ennyi gyermeknek segítettek - tette hozzá.

Edvi Péter kiemelte: a szolgálat a támogatóitól kap segítséget, de az államtól nem kérnek, mert úgy vélik, egy civil szervezet függetlensége fontosabb, mint hogy kapjanak 50-100 millió forintot.

Két évvel ezelőtt több mint egymilliárd forintot jutattak a gyermekeknek, ehhez képest idén 800 millió forint körül lesz ez az összeg - hangsúlyozta a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke.

Egyre több civil szervezet van, amely próbál segíteni a gyermekeken, és az államot helyettesíti ezen a területen - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×