eur:
397.26
usd:
356.98
bux:
73896.18
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Rohamrendőrök avatkoztak be a Kossuth téren

Rohamrendőrök kiszorították a Liga Szakszervezetek által meghirdetett demonstráció után a Kossuth téren maradt tüntetőket a területről. A néhány száz embert többször is felszólították a tér elhagyására.

A helyszínen maradt tiltakozókat a Podmaniczky utcáig szorították a rendőrök. A hatóságok egyelőre oszlatóeszközöket nem használtak, pajzsukkal, gumibotokkal szorították ki a demonstrálókat.

A tüntetők kövekkel és fáklyákkal dobálták meg a rendőrök. A demonstrálók a kiszorítás során barrikádokat emeltek, a Nagykörút kereszteződésében megállítottak egy villamost. A forgalom leállt.

A tüntetők autókat rugdostak, kukákat borogattak és padokat hordtak az úttestre.

Sajtóinformációk szerint egy RTL-es operatőr a rendőrök sorfala mögött "eltűnt". A rendőrök az újságírókat többször felszólították, hogy hagyják el az érintett helyszínt, mert "nem tudják garantálni biztonságukat".

A forgalom 21 óra körül indult meg újra a Nagykörúton, a tüntetők "szétszéledtek".

Részletek folyamatosan! A tüntetésről itt olvashat tudósítást, itt pedig a képgalériát nézheti meg!

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×