eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Helyreállt Békésben és Vasban a távolsági buszközlekedés rendje

Békés és Vas megyében is helyreállt a távolsági buszközlekedés rendje. A Békés és a Vasi Volán dolgozói reggel 6 és 8 óra között sztrájkoltak.

A Vasi Volán reggeli sztrájkja után 11 óra körül állt helyre a forgalom rendje - tájékoztatta az InfoRádiót Németh Károly, a Vas megyei Közúti Közlekedési Független Szakszervezet elnöke. A 2 órás munkabeszüntetés alatt a Volán társaság 40-45 autóbuszt indított.

"Apróbb észrevételeket kaptunk kritikaként, az egyik volt az, hogy a gépkocsivezetőket talán szélesebb körben kellett volna a menedzsmentnek tájékoztatni. Néhány utas a gépkocsi-vezetőt faggatta arról, hogy megy-e a busz, vagy nem, de a gépjármű-vezető nem volt kellő képen informálva, és egy-két fals információ alapján néhány utas ott maradt a váróteremben" - hangsúlyozta Németh Károly.

Három sztrájktörő

Békés megyében változó eloszlásban közlekedtek az autóbuszok a reggel 6 és 8 óra közötti sztrájk idején - mondta az InfoRádiónak. Gémes Tibor a Békés Volán személyszállítási igazgatója.

Elmondta, hogy nagyon kevés utas volt azokon a járatokon is, amelyek közlekedtek, tehát az utasokhoz eljutott a sztrájknak a híre, és úgy szervezték a napjukat, hogy ne kelljen tömegközlekedést igénybe venniük.

Hoffmann Antal, a Békés megyei Közlekedési Szakszervezet titkára az InfoRádió kérdésére elmondta, a munkabeszüntetés idején mindössze 9 távolsági busz közlekedett, így a dolgozók többsége csatlakozott a sztrájkhoz.

Bár a Vas megyei Közúti Közlekedési Független Szakszervezet nem, de a Békés megyei Közlekedési Szakszervezet csatlakozik a 27-re, a Közúti Közlekedési Szakszervezet által, a többi között a korkedvezményes nyugdíj eltörlése miatt szervezett sztrájkhoz.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa és Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 11:53
×
×
×
×