eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Újabb gyanúsított a Zuschlag-ügyben

Egy kiskunhalasi ügyvédet hallgatott ki gyanúsítottként az ügyészség a Zuschlag János volt szocialista országgyűlési képviselő és hét társa ellen folyamatban lévő ügyben.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyész-helyettese elmondta: Budapesten több helyen is házkutatást tartottak az elmúlt napokban, de további részleteket nem közölt.

Szabó Ferenc hangsúlyozta: Zuschlag János folytatólagos kihallgatását már több alkalommal kezdeményezték az ügyészségen, de a politikus eddig nem tett vallomást.

A megyei főügyész-helyettes emlékeztetett: a bizonyítási eljárás elhúzódása miatt már korábban kezdeményezték a Legfelsőbb Ügyészségen a november 17-én lejáró határidő meghosszabbítását.

A hvg.hu internetes portál szerdán azt írta, hogy az ügyben több zuglói szocialista politikus otthonában és irodájában is házkutatást tartott az ügyészség.

Zuschlag Jánost és hét társát különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett csalással gyanúsítja a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A bíróság korábban három hónappal meghosszabbította a volt szocialista politikus és személyi titkára, Lados István és az ügyben gyanúsított Katus Ferenc előzetes letartóztatását is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×