eur:
388.81
usd:
360.57
bux:
68531.19
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Óvodásokat tanítanának a rendőrök

Óvodásoknak szóló bűnmegelőzési programot indított a Fejér megyei Rendőr-főkapitányság. A bűnmegelőzési osztály főelőadója szerint nemcsak a helyes közlekedésre, hanem arra is megtanítják a gyerekeket, hogy hogyan kell viselkedni otthon, ha egyedül vannak, vagy mit tegyenek, ha idegennel találkoznak.

Kísérleti jelleggel a székesfehérvári Hétpettyes óvodában mutatja be a gyermekeknek szóló bűn- és balesetmegelőzési programot a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság - közölte Vörös Ferencné alezrdes.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának főelőadója elmondta, hogy hat témakörben foglalták össze a nagycsoportosoknak szóló tudnivalókat.

A program keretében az ismerkedés szabályaival, a szabályok és utasítások betartásával, az idegenekkel való találkozás szabályaival, az egyedüli otthon tartózkodás szabályaival ismertetik meg az óvodásokat, valamint hallhatnak a veszélyes játékokról és a közlekedési szabályokról is - fejtette ki Vörös Ferencné.

A rendőrség célja, hogy óvónőknek tartson képzést a tudnivalókról, így ők is megismertethetnék a programmal a gyermekeket - tette hozzá az alezrdes.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×